Пісні
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 08:43 | Повідомлення # 1 |
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Репутація: 3
Статус: Офлайн
| Тут розміщуємо пісні, які кожен має знати. Адже в походах треба вміти співати !
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 08:50 | Повідомлення # 2 |
Генерал-лейтенант
| Там, під Львівським замком Обробка слів, переклад: Тарас Чубай, Скрябін Проект "Наші Партизани" Em Am F H Em Там, під Львівським замком старий дуб стояв. Em Am D G H Там, під Львівським замком старий дуб стояв, | Em Am F H Em | (2) А під тим дубочком партизан лежав. | Він лежить, не дише, він неначе спить. Золоті кучері вітер шелестить. Над ним стара мати стомлена стоїть І до свого сина тихо говорить: "Сину ж ти мій, сину, дитино моя, Були б тя не вбили, якби не війна. Було вас у батька п'ятеро синів; Ти був наймолодший, сину наш, Андрій. Як ти був маленький, батько воював - Він за Україну голову поклав!" Hе плач, стара мати – син героєм став! Він за Україну голову поклав. * У кожному куплеті рядки співаються у такій послідовності: 1, 1, 2, 1, 2. Для спрощення можна замість H зіграти H7, а F можна пропускати. Інший варіант акордів (для нижчого голосу): Am Dm A# E Am Am Dm G C E | Am Dm A# E Am | (2) Для можна замість E зіграти E7, а A# можна пропускати.
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 08:50 | Повідомлення # 3 |
Генерал-лейтенант
| Била мене мати Українська народна пісня F G7 C7 Била мене мати A# C7 F Березовим прутом C7 Щоби я не стояла | A# C7 F | З молодим рекрутом. | (2) А я собі стояла, Аж кури запіли, На двері воду лляла, | Аби не рипіли. | (2) На двері воду лляла, На пальцях ходила, Щоб мати не почула, | Щоби не сварила. | (2) А мати не спала, Усе чисто чула, Та й мене не сварила - | Сама такою була. | (2)
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 08:52 | Повідомлення # 4 |
Генерал-лейтенант
| Біла хмара, чорна хмара Українська народна пісня Hm Em Над поточком, над поточком* F# Hm Хмариться блакить. Hm Em А я хочу та й не хочу F# Hm Вік тебе любить. Приспів: (2) Em A Біла хмара, чорна хмара — D Hm Ми з тобою пара, може, і не пара. Hm Em Дощик буде, сонце буде — F# Hm Що ж мені робить? Чорна хмара вітром дише На мою біду. Тебе, дівко, як залишу, Кращу не знайду. Приспів. (2) Біла хмара, наче квітка, В небі забринить. Покохати можна швидко, Важче розлюбить. Приспів. (2) Обі хмари в небі синім Разом, як і ми. Не дивись на мене сумно, Краще обійми. Приспів. (2)
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 08:53 | Повідомлення # 5 |
Генерал-лейтенант
| Гей, Джо!Слова: Василь Гонтарський Музика: Jimmi Hendrix Обробка слів, переклад: Вася клаб C G D A Гей, Джо! Що на своїй спині E коник твій везе? Гей, Джо! З його очей синіх смерть повзе-повзе. Гей, Джо! Чи не жінку твою коник той везе? Гей, Джо! Чи не мертву жінку коник той везе? Гей, Джо! Люди кажуть різне. Але ж ти кохав! Гей, Джо! Кров - то не водиця. Але ж звідки знав? Гей, Джо! Я старий, я бачу, що зробив ти, Джо! Гей, Джо! Як тепер ся маєш? Кажи правду, Джо! Гей, Джо! Лихо, лихо скоїв! Що то буде, Джо? Гей, Джо! Зраду заспокоїв. Взявсь за зброю, Джо! Гей, Джо! Цвинтар ще далеко. Чого плачеш, Джо? Гей, Джо! Проліта лелека. Буде спека, Джо. Гей, Джо! Лихо, лихо скоїв! Що то буде, Джо? * Основна мелодія: Guitar (basic theme tabs by bohdanko )) C G E||------------|----------------------|----------------------| B||------------|------------1---------|-----------------0----| G||------- -----|-----------------0----|------------0---------| D||------------|-------2--------------|-------0--------------| A||--0----2----|--3--- ----------------|----------------------| E||------------|----------------------|--3-------------------| D A E -----------------2----|----------------------|----------------------| ------------3---------|-----------------2----|--------------------- -| -------2--------------|------------2---------|--1------1-x-----1----| --0-------------------|-------2--------------|--2------2-x-----2- ---| ----------------------|--0-------------------|--2------2-2-----2----| ----------------------|----------------------|--0------0-0----- 0----| E E E E --------------------|----------------------|-----------||----------------------| --------------------|----------------------|-----------| |----------------------| --------------------|--1------1-x-----1----|----------*||--1------1-x-----1----| --------------------|--2------2- x-----2----|----------*||--2------2-x-----2----| --------------------|--2------2-2-----2----|-----------||--2------2-2-----2----| -------- --3----3----|--0------0-0-----0----|-----------||--0------0-0-----0----| E E E ---------------------|----------------------|----------|| ---------------------|----------------------|----------|| -------------------- -|--1------1-x-----1----|----------|| ---------------------|--2------2-x-----2----|----------|| ---------------------|--2------2-2-----2-- --|----------|| ----------3h-0h-3~---|--0------0-0-----0----|----------||
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 08:57 | Повідомлення # 6 |
Генерал-лейтенант
| Висить ябко, висить Українська народна пісня Висить ябко, висить Але впасти мусить... Котра дівка файна, | (2) Вити заміж мусить. Висить ябко, висить, Висить паперівка... Як ся гонорує, - | (2) То є львівська дівка. Ти ми обіцяла, Що будеш чекала, Я пішов до війська, | (2) А ти ся віддала. Я пішов до війська На чотири роки, А ти ся віддала, - | (2) На всі штири боки. Я пішов до війська Славу здобувати, А ти ся віддала, - | (2) Не хтіла чекати. Дівчино, горянко, Що несеш у збанку? Дай ми ся напити, - | (2) Буду тя любити.
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 08:58 | Повідомлення # 7 |
Генерал-лейтенант
| Гей, наливайте повнії чари (Гей нумо Хлопці Славні Молодці) Українська народна пісня Гей, наливайте повнії чари, Щоб через вінця лилося. Щоб наша доля нас не цуралась, | Щоб краще в світі жилося. | (2) Вдармо об землю лихом-журбою Щоб стало всім веселіше! Вип'єм за щастя, вип'єм за долю, | Вип'єм за все що миліше. | (2) Гей нумо, хлопці, славні молодці, Чом ви сумні, невеселі? Чи у шинкарки мало горілки, | Пива чи меду не стало? | (2) Пиймо, панове, пиймо, братове, Пиймо, поки іще п'ється! Поки недоля нас не спіткала, | Поки ще лихо сміється. | (2) Гей, наливайте повнії чари, Щоб через вінця лилося. Щоб наша доля нас не цуралась, | Щоб краще в святі жилося. | (2) ______________________________________ Відміна:* Dm Gm Dm Gm Гей нуте хлопці славні молодці Dm B C7 F Чом ви смутні невеселі F B F Gm | Хіба в шинкарки мало горілки |(2) Dm Gm Dm A7 Dm | Пива і меду не ста___ло ? | Гей наливайте повнії чари Щоб через вінця лилося Щоб наша доля нас не цуралась | Щоб краще в світі жилося ! | (2) Вдармо ж об землю лихом-журбою Щоб стало всім веселіше Вип'єм за щастя вип'єм за долю | Вип'єм за все що рідніше ! | (2) Щоб наша доля нам засіяла Мов тая зіронька з неба Доленька тая — воля святая | Більшого щастя не треба ! | (2) Пиймо ж панове пиймо братове Пиймо покіль іще п'ється Поки недоля нас не спіткала | Поки ще лихо сміється ! | (2)
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 08:59 | Повідомлення # 8 |
Генерал-лейтенант
| Ой у лісі, на полянці Dm Dm A7 Dm Ой у лісі, на полянці стояли повстанці C F Dm A7 Dm Посходились до потічку вмиватися вранці | (2) Котрі хлопці повставали, котрі іще спали Більшовицького нападу тай не сподівались | (2) Кулемети терескочуть, мов ті навіжені Крикнув сотник Соловейко: "Хлопці я ранений!" | (2) Упав козак, упав орел, упав Соловейко Крикнув: "Слава Україні! Будь здорова ненько!" | (2) "Будь здорова чорноброва і ти стара нене, А ти славна Україно не забудь за мене" | (2) Ой у лісі, на полянці стояли повстанці Посходились до потічку вмиватися вранці | (2)
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 09:01 | Повідомлення # 9 |
Генерал-лейтенант
| КапелюхСлова: Володимир Івасюк Музика: Володимир Івасюк Як ішов селом я В літнє надвечір'я, Вітер капелюха Звіяв на подвір'я, Мого капелюха Покотив подвір'ям. Дівчина із хати Вздріла і метнулась, — Дала капелюха Й весело всміхнулась, Дала капелюха І мені всміхнулась. Йду сьогодні знову — Вітру вже немає, Свого капелюха Сам туди кидаю. Свого капелюха Сам туди кидаю. Вітру вже немає — В серці завірюха, Дівчини не видно — Йду за капелюхом, Йду усім курям на сміх Сам за капелюхом. ------------------------ Акорди (варіант 1): G Як ішов селом я в літнє надвечір'я D Em Вітер капелюха звіяв на подвір'я. C D G Мого капелюха покотив подвір'ям.
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 09:02 | Повідомлення # 10 |
Генерал-лейтенант
| Горіла сосна Українська народна пісня Am Е Am G Горiла сосна палала С G Горiла сосна палала, пiд нев дiвчина стояла Am Е Am G Пiд нев дiвчина стояла С G Горiла сосна палала, пiд нев дiвчина стояла Am Е Аm Пiд нев дiвчина стояла Під нев дівчина стояла | (2) Русяву косу чесала | (2) Ой коси, коси ви мої | (2) Довго служили ви мені | (2) Більше служить не будете | (2) Під білий вельон підете | (2) Під білий вельон, під хустку | (2) Більш не підеш ти за дружку | (2) Під білий вельон, з кінцями | (2) Більш не підеш ти з хлопцями | (2) Під білий вельон, під вінець | (2) Більш не підеш ти у вінець | (2) Під білий вельон, у танок | (2) Більш не підеш ти до дівок | (2)
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 09:03 | Повідомлення # 11 |
Генерал-лейтенант
| Я піду в далекі гориСлова: Володимир Івасюк Музика: Володимир Івасюк Em Em Am H7 Em Я піду в далекі гори, на широкі полонини C Am H7 І попрошу вітру зворів, аби він не спав до днини. Em Am H7 Em Щоб летів на вільних крилах на кичери і діброви C Am H7 І дізнавсь, де моя мила - карі очі, чорні брови. Приспів: Am Em Em7 Мила моя, люба моя, світе ясен цвіт. Am Em Я несу в очах для тебе весь блакитний світ. C H7 C H7 Я несу любов-зажуру, мрію молоду, C H7 Am H7 І сади цвітуть для мене, як до тебе йду. А як вітер з полонини полетіти не захоче, Все одно знайду дівчину - чорні брови, карі очі. Перейду я бистрі ріки, і бескиди, і діброви І шляхи мені покажуть карі очі, чорні брови. Приспів. Програш (двічі): G C D G H7 Em Am H7 Приспів.
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 09:04 | Повідомлення # 12 |
Генерал-лейтенант
| ВодограйСлова: Володимир Івасюк Музика: Володимир Івасюк Тече вода, тече бистра, А куди - не знає, Поміж гори, в світ широкий Тече, не вертає. Ми зустрінемось з тобою Біля водограю І попросим його щиро - Хай він нам заграє. Приспів: Ой водо-водограй, грай для нас, грай... Танок свій жвавий ти не зупиняй. За красну пісню на всі голоси, Що хочеш, водограю, попроси. Стрни дає тобі кожна весна, Дзвінкість дарує їм осінь ясна. І ми заграєм на струнах твоїх - Хай розіллють вони радісний сміх. Подивись, як сіру скелю Б'є вода іскриста, Ти зроби мені з тих крапель Зоряне намисто. Краще я зберу джерела Й з них зроблю цимбали, Щоб тобі, дівчино мила, вони красно грали Приспів.
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 09:05 | Повідомлення # 13 |
Генерал-лейтенант
| Дубки (Ой, на горі два дубки) Обробка мелодії: Mad Heads (XL) Українська народна пісня Ой на горі два дубки Ой на горі два дубки Ой на горі два дубки два дубки Схилилися до купки Вітер дуба хитає Вітер дуба хитає Вітер дуба хитає хитає Козак дівку питає Ой дівчино чия ти Ой дівчино чия ти Ой дівчино чия ти чия ти Чи вийдеш ти гуляти Не питайся чия я Не питайся чия я Не питайся чия я чия я Вийдеш ти то й вийду я
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 09:06 | Повідомлення # 14 |
Генерал-лейтенант
| Мила мояСлова: Володимир Івасюк Музика: Володимир Івасюк Я піду в далекі гори У вечірнюю годину І попрошу вітра зворів, Щоб не спав, не спав до днини. Щоб летів на вільних крилах У широкі полонини І приніс до ранку квіти, Що так люблять очі сині. Приспів: Мила моя, люба моя, Квіте ясен цвіт, Я несу в очах до тебе Весь блакитний світ. Я несу в устах цілунки, Радісні пісні, А в руках несу я ласку Й квіти весняні. Якщо ж вітер полетіти В полонини не захоче, Все одно знайду я квіти, Що так люблять сині очі. Перейду я бистрі ріки І піднімусь аж за хмари, І шляхи мені покажуть Твоя врода, твої чари. Приспів.
Життя - це лише мить...
|
|
| |
abc | Дата: Понеділок, 21.07.2008, 09:06 | Повідомлення # 15 |
Генерал-лейтенант
| За нашом стодолом Українська народна пісня За нашом стодолом Видно чуже село. Туди повернуся, сюди повернуся * | Видно чуже село. | (2) Мамцю ж моя, мамцю За кого мя даєш Він мя буде бити, не буде любити | Що ти си думаєш. | (2) Віддай мене, мамцю, За кого я хочу Він мя буде бити, не буде любити | Нікому не скажу. | (2) ___________________________________ Акорди: C За нашом стодолом G C Видно чуже село. G C Куди обернуся, куди подивлюся * G C Видно чуже село.
Життя - це лише мить...
|
|
| |
|